Cyberpunk 2077 v2.01 hindrar korrupta sparfiler på PS5

Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077

Om du spelar Cyberpunk 2077 på din PS5:a med senaste uppdateringen v2.0 så ska du vara mycket försiktig med dina sparfiler – de kan nämligen bli korrupta och sluta fungera. Här är allt du måste veta om problemet.

Lästips: Cyberpunk 2077: Phantom Liberty släpptes den 26 september

Varför blir sparfiler i Cyberpunk 2077 korrupta?

Anledningen till att sparfilerna slutar att fungera handlar om hur spelet skriver till filerna. När den maximala tillåtna storleken på sparfilen uppnås på en Playstation 5 så slutar den helt att fungera. Du kan inte ladda sparfilen eller skriva till den. Alla framsteg går förlorade helt enkelt.

Vilka versioner av Cyberpunk 2077 är påverkade?

Om du har Update 2.0 installerad så är dina sparfiler i farozonen för korruption. Det enda du kan göra för att undvika problemet är att vänta in version 2.01 eftersom den fixar den underliggande koden som ställer till det för spelkonsolen och sparfilerna.

Lagar version 2.01 korrupta sparfiler i Cyberpunk 2077?

Tyvärr är svaret nej. Om dina sparfiler redan har blivit korrupta så är de oåterkalleligt förstörda. Du kan inte reparera dem och alla framsteg är för evigt förlorade. Du måste börja på en helt ny, fräsch sparfil som inte är korrupt. Ouch.

När släpps uppdateringen med version 2.01?

I skrivande stund finns inget släppdatum för version 2.01. CD Projekt Red säger dock att släppet kommer att ske inom kort, så räkna med att uppdateringen kommer någon gång under oktober månad.

Phantom Liberty
Phantom Liberty är en hyllad expansion till Cyberpunk 2077.

Vad fixar version 2.01 till Cyberpunk 2077?

Förutom problemet med korrupta sparfiler på Playstation 5 så finns en hel mängd andra buggfixar och prestandafixar med uppdateringen.

Den kanske största förbättringen är prestandafixar som optimerar koden för att spelet ska flyta bättre på både PC och spelkonsoler. Det gäller framför allt det nya området Dogtown.

Andra förbättringar är enligt följande:

  • V ramlar inte längre genom hissens golv i uppdraget ”The Heist” om du har en för låg FPS.
  • Spelet visar inte längre inputs för en handkontroll om du använde tangentbord och mus.
  • Du kan nu byta till cyberware för armar när du växlar mellan vapen.
  • Radiovolymen i fordon är nu i rätt nivå med resten av ljuden i spelet för den valda volymen.

Det finns även en mängd andra, mindre fixar och optimeringar som inte är detaljerade av CD Projekt Red.

Läs mer om v2.01 på den officiella nyhetssidan här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.