Cyberpunk 2077: Phantom Liberty släpps den 26 september

Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 får en expansion som släpps i september 2023. Expansionen heter Phantom Liberty och den ger oss en ny berättelse om vår huvudkaraktär V. Och innan du frågar: ja, Johnny Silverhand som röstskådespelas av Keanu Reeves är så klart tillbaka.

Expansionen tar V och spelaren till ett helt nytt distrikt som kallas ”Dogtown”. Det är ett mer kompakt område, men utan att det kompromissar med hur mycket spelaren har att göra. Spelstudion CD Projekt Red lovar att Phantom Liberty har massvis med uppdrag, gigs, nya vapen och fordon att använda.

Det kommer även att finnas ett helt nytt så kallad ”skilltree” med spännande (och dödliga) förmågor att låsa upp under spelets gång.

Lästips: Säsong 2 av Cyberpunk Edgerunners blir inte av

Den officiella beskrivningen från CD Projekt Red om Phantom Liberty lyder så här:

”I Phantom Liberty tar spelare återigen på sig rollen som V, en cyberpunk till uthyrning, när de påbörjar ett uppdrag att rädda presidenten för de Nya Förenta Staterna efter att hennes orbitalfärja skjutits ner över den farligaste distriktet i Night City — Dogtown. Vad som följer är en djupdykning in i en invecklad historia om spionage och politiskt intrigerande som kopplar samman de högsta maktens nivåer med den brutala världen av svartmarknads legosoldater.”

Som vi nämner ovan så är Keanu Reeves tillbaka som röstskådespelare för Johnny Silverhand. Men han är inte den enda stora skådespelaren som är med i expansionen. Vi hittar även Hollywood-stjärnan Idris Elba i rollistan.

Idris Elba röstskådespelar som ”Reed” i Phantom Liberty. En ledare för en hemlig organisation som potentiellt är en ny allierad till V. Eller har han bakomliggande motiv som vi inte känner till? Den som spelar får se helt enkelt.

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty släpps den 26 september. Expansionen kommer till Xbox Series X/S, Playstation 5 och PC. Däremot släpps expansionen inte till Xbox One eller Playstation 4, även om Cyberpubk 2077 finns att spela på de konsolerna.

Priset för Phantom Liberty är 30 USD.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.