Cyanogenmod väntar med Android L – CM12 är inte aktuell

cyanogenmod-logo

Android L har släppts till utvecklare i form av en tidig förhandsversion och det får säkert många entusiaster att hoppas på ROM:s med nya plattformen.

Den som tror att Cyanogenmod ska vara snabba på tåget och släppa Cyanogenmod 12 inom en snar framtid får tänka om – det kommer nämligen inte att hända.

”The L is for Later”, skriver utvecklarna av den populära ROM:en på sin webbsajt. Förhandsversionen är precis vad namnet säger och det betyder mängder av saker som måste fixas innan Android L är klar för användning.

Att redan nu börja med arbetet att göra Cyanogenmod 12 skulle vara direkt kontraproduktivt och inte gagna någon överhuvudtaget.

Så vad har vi då att vänta av Cyanogenmod framöver?

Jo, till att börja med så kommer CM11 M8 med Android 4.4.4 att släppas strax efter den 4 juli. Målet är att eliminera så många buggar som möjligt i den nuvarande Cyanogenmod-versionen innan Android L blir aktuell.

På frågan om utvecklarna överhuvudtaget tittar åt nya versionen så är svaret ett absolut ja. Redan nu utvärderas Android L, även om ingen kod skrivs för CM12.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.