Första uppdateringen till Android Wear är släppt – KMV78V

motorola-moto-360

Android Wear har fått sin första uppdatering och det betyder att såväl LG G Watch som Samsung Gear Live också har fått den.

Med version KMV78V har nya Android Wear fått sin allra första uppdatering. Dessvärre kommer den utan någon ändringslogg och inte heller några visuella förändringar.

Vi vet därför inte vad som är nytt och kan bara spekulera i att ändringarna som skett har gjorts helt under ytan – med alla sannolikhet vanliga buggfixar.

Eftersom både LG G Watch och Samsung Gear Live är på gång att skepps via Play Store så gäller det att mjukvaran är redo för massorna, något KMV78V hjälper till med.

Vänta innan du köper

Det kan vara klokt att avvakta något innan du köper en smartwatch med Android Wear.

Risken är att det finns barnsjukdomar i plattformen som Google måste lösa och dessa buggar kan potentiellt ställa till med ordentliga problem för användarna.

Chansen är givetvis också att de första månaderna flyter på hur bra som helst – så det är upp till var och en att köpa idag eller vänta på en mer mogen plattform.

Vad tänker du göra?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.