CyanogenMod fungerar nu med Mac OS X

cyanogenmod-logo

CyanogenMod släpps äntligen till Mac OS X. Applikationen är fortfarande i betastadiet men är på god väg mot en stabil version som kan släppas till alla som vill installera den alternativa Android-versionen på sin surfplatta eller smartphone. Windows har haft sitt program ett bra tag nu, så det är hög tid att OS X också får sin beskärda del av stödet från utvecklarna.

När tillverkarna inte längre vill släppa nya uppdateringar till sina enheter så tar CyanogenMod vid och fortsätter utvecklingen. Som exempel kan nämnas att One X och One X+ inte längre har stöd från HTC utan stannar med Android 4.2.2 – men med CyanogenMod får man åtminstone 4.3 och det så välbehövliga TRIM-stödet.

Givetvis finns inget officiellt stöd hos tillverkarna då CyanogenMod installeras med en viss risk. Så hög risk att Google valde att ta bort den apk-fil man måste installera från Play Store. Dock är risken tillräckligt låg för att miljontals användare ska ge sitt stöd och jag personligen har exempelvis lagt in Android 4.4.2 på min Samsung Galaxy S4.

Den som är intresserad av att installera CyanogenMod på sin telefon eller surfplatta rekommenderas att kontrollera att den stöds av utvecklarna innan man påbörjar installationsprocessen. Det kan man snabbt göra på den officiella Wikisidan som finns här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.