Counter-Strike: Global Offensive uppdateras med Source 2

Counter-Strike: Global Offensive
Foto: Valve

En stor uppdatering till Counter-Strike: Global Offensive är på gång att släppas. Enligt överväldigande bevis från spelindustrin så förbereder Valve en lansering av antingen CSGO 2 eller åtminstone en stor uppdatering till Counter-Strike: Global Offensive. Här är allt vi vet.

Uppdatering 2023-05-30: Counter-Strike 2 är den officiella uppgraderingen till CS:GO. Spelet släpps sommaren 2023 med stora förbättringar tack vare övergången till Source 2-motorn. Läs allt om Counter-Strike 2 här.

Vad har hänt?

Det har dykt upp flera referenser och uppgifter som pekar på att Valve planerar att släppa Counter-Strike: Global Offensive en stor uppdatering till det populära spel som vi känner till idag.

Bland annat rapporterar Esport-journalisten Richard Lewis att Valve har en förbättrad version av grafikmotorn Source 2 som kommer att introduceras med det nya spelet eller den stora uppdateringen.

Enligt uppgifter till Lewis så har Valve redan rekryterat ett antal professionella CS:GO-spelare som fått chansen att testa alla nyheter inför lanseringen.

Lästips: Valve anklagas för att mörka en allvarlig sårbarhet i Counter-Strike

Därför uppdateras Counter-Strike: Global Offensive

Den stora nyheten med Source 2 är att spelet optimeras för moderna datorer. Det betyder bland annat att spelet bättre drar nytta av den förbättrade hårdvara som finns idag och spelutvecklarna kan även skruva upp den grafiska kvaliteten.

Source 2 används bland annat i VR-spelet Half-Life: Alyx och Dota 2.

En annan stor nyhet som väntas komma med uppdateringen är ett förbättrat matchningssystem. Webbsajten The Verge skriver att det nya systemet bättre matchar vad tredjepartsplattformar erbjuder idag, som FACEIT och ESEA.

Och slutligen väntas Valve ändra servrarnas så kallade ”tickrate”. Det betyder att fördröjningen, den så kallade latencyn, mellan din dator och servrarna förhoppningsvis minskar.

Referens till CS:GO 2 i Nvidias drivrutiner

En intressant detalj är att referenser till Counter-Strike: Global Offensive 2 har hittats i Nvidias drivrutiner.

Enligt Twitter-kontot @gabefollower så nämns både ”csgos2.exe” och ”cs2.exe”.

Namnen indikerar att Valve planerar att släppa Counter-Strike: Global Offensive 2. Men det kan också bara betyda att speljätten solidifierar övergången till Source 2 genom att namnändra de körbara spelfilerna.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.