Corsair Glaive RGB — ställ in gamingmusen precis som du vill

Corsair Glaive RGB

Corsair Glaive RGB är en gamingmus med högkvalitativ sensor kapabel till 16 000 DPI och tumgrepp som är bytbart. Modellen är designad för att ge användaren stora möjligheter till personliga inställningar, inte bara via med följande mjukvaran utan även rent fysiskt på musen.


Glaive RGB har precis som namnet antyder inbyggd belysning och formen på musen är skapad för att användarna ska klara många timmars spelande utan att armen blir trött. Datormusen är uppdelad i tre belysningszoner som kan ställas in individuellt via Corsair Utility Engine (CUE). Det medföljer mängder av förprogrammerade ljuskombinationer, men givetvis kan du även ställa in allt själv efter önskemål.

Den optiska sensorn heter PMW3367 och är speciellt designad i ett nära samarbete mellan Corsair och PixArt. Användaren kan ställa in känsligheten mellan 100 och 16 000 DPI med möjligheten att spara fem samtidiga inställningar på ett inbyggt minne (och i datorn). Känsligheten kan sedan justeras flygande samtidigt som man spelar, som med så många andra modeller på marknaden. För att ge en optimal upplevelse kan musen läsa av underlagets material och struktur för att skapa en speciell avläsningsprofil för maximal precision.

Anslutningen till datorn sker via USB-sladd och då med en pollingrate på upp till 1 000 Hz (eller 1 millisekund som det blir). Knapparna är skapade av Omron-brytare för att klara minst 50 miljoner klick vardera vilket betyder extrem hållbarhet även i de mest krävande situationer, för att inte tala om att musen lär leva längre än alla andra datormöss du haft tidigare. Med CUE-mjukvaran kan varje enskild knapp programmeras och även användas med makron som utför flera saker efter varandra helt automatiskt.


Skrollhjulet är skapat av aluminium och är klätt helt i gummi för hållbarhet och precision. Måtten på datormusen anges till 125,8 x 91,5 x 44,6 millimeter och vikten stannar på 122 gram. Till det följer 1,8 meter flätad USB-kabel och man får två års garanti direkt från Corsair.

Storleken kan jämföras med utmärkta Razer DeathAdder Elite som har måtten 127 x 70 x 44 millimeter. Som synes är DeathAdder Elite bara snäppet längre och lite lägre än Glaive RGB. Bredden på den senare är med två av de fästbara delarna, ta av dessa och bredden är nästan identisk mellan modellerna.

Tillsammans med Glaive RGB medföljer är både garantipapper och en introducerande manual, såväl som en skyddade påse och två storlekar på tumgreppet. Allt snyggt förpackat i en svart och gul låda med transparent front som tillsammans med ett yttre i papp skyddar datormusen innan paketet öppnats.

Corsair Glaive RGB kostar kring 750 kronor och släpps under mitten på maj.