Chromecast byggs in i CyanogenMod

chromecast-stor


CyanogenMod får inbyggt stöd för Chromecast – det bekräftade Koushik Dutta som är huvudutvecklaren bakom den populära ROM:en. Genom att bygga ut ramverket i CyanogenMod är det nu möjligt för alla appar som kan spela in ljud eller video via MediaPlay att även använda Chromecast. Möjligheterna är alltså riktigt stora.

För den som undrar vad CyanogenMod är så kan nämnas att det är en så kallad ROM, eller en modifierad version av Android. Utvecklare kan lägga till ny funktionalitet, ändra i gränssnittet och mycket annat. Tacksamt nog är det öppen källod som gör det möjligt för Dutta att implementera stöd för Chromecast direkt i Android på det här sättet. Tack, Google!

Frågan är då – hur fungerar stödet egentligen? Kortfattat kan nämnas att man kan spela upp såväl lokalt innehåll som strömmande media via internet. Om media kan spelas upp via Chromecast så visas detta tydligt i Androids rullgardingsmeny. Om man trycker på ikonen i menyn kommer det man spelar upp för tillfället att skickas vidare till din Chromecast.

Praktiskt och smart – eller hur?