Nexus 5 tillverkas av Motorola Mobility

lg-nexus-4

Efter att Google köpt upp Motorola Mobility har det varit förvånansvärt tyst kring affären och det enda resultatet som nått marknaden är smartphonen Moto X. När avtalet mellan de båda giganterna blev officiellt var det väldigt många som trodde att Google endast var ute efter Motorolas patentportfölj, något till och med en domstol varnade Google för att göra.

Så här i efterhand kanske det visar sig att Motorola Mobility blir en betydligt mer aktiv del av Google än man hade kunnat tro – för kommande Nexus 5 väntas faktiskt bli tillverkad av just Motorola. Efter den enorma framgången med Nexus 4 (som togs fram i samarbete med LG) så är förväntningarna stora på Nexus 5. Riktigt stora, inte minst hos mig själv som gillar Nexus-serien.

Frågan är bara vilken hårdvara som kan tänkas hamna i modellen. Kanske Motorola X8 med sina fyra grafikkärnor och två processorkärnor. Kanske en Qualcomm Snapdragon 800. Kanske något helt nytt som vi ännu inte sett från någon av de ledande aktörerna idag. Jag har idag en Samsung Galaxy S4 som helt klart är en mycket kompetent telefon, men Nexus 5 – ja den lockar.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.