Bränsleceller i framtida Apple-produkter

apple-logo

Apple arbetar med företaget Intelligent Energy för att ta fram nya bränsleceller som ska kunna användas i framtida datorer, telefoner och surfplattor.

Intelligent Energy utvecklar modulära bränsleceller med lågt kolinnehåll och om deras produkter skulle optimeras för användning i exempelvis en iPhone kan det betyda flera dagars drift på en enda laddning.

Dessutom tillverkas bränslecellerna på ett energieffektivt och miljövänligt sätt som påstås vara betydligt bättre än de traditionella av typen lithium-ion som används idag.

Tidigare Apple-profilen Joe O’Sullivan har sen 2011 arbetat på Intelligent Energy som ansvarig för det operativa arbetet på företaget. Det betyder att Cupertino-företaget redan har en tung kontakt som man säkert har utnyttjat i samarbetet som ska ge dem bränsleceller för framtiden.

Apple kommer givetvis inte att bekräfta den här typen av rykten och påståenden, och räkna inte heller med att få se bränsleceller i kommande iPhone 6. Istället är det en bra bit in på 2015 eller kanske till och med 2016 som vi lär få se frukterna av de båda företagens arbete – då på sin höjd en presentation.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.