Bose Portable Home Speaker: Vattentålig mobilhögtalare med AirPlay 2

bose portable home speaker 1

Bose Portable Home Speaker är en portabel högtalare med stöd för både Bluetooth och WiFi. Högtalaren stöder smarta assistenter som Alexa och Assistant, kan anslutas med AirPlay 2 och har upp till 12 timmars batteritid.


Vad är viktigast att veta om Bose Portable Home Speaker?

  • IPX4
  • 12 timmars batteritid
  • Kostar cirka 4 100 kronor
  • Väger runt 1 kg

Bose Portable Home Speaker är en mobilhögtalare med vädertålig design, handtag för att enkelt kunna tas med och en 360-graders ljudbild.

Det inbyggda batteriet klarar upp till 12 timmars spelning per laddning, och laddar gör du via USB-C. Om du vill finns en laddningsdocka att köpa till för några undralappar.

Högtalaren är IPX4-klassificerad, vilket betyder lättare skydd mot stänk och regn. Enligt Bose kan Portable Home Speaker tippa över och knuffas omkring utan att ta skada.

bose portable home speaker 2

Det finns flera knappar på ovansidan för att styra uppspelningen av ljudet. Här finns även en knapp för att stänga av mikrofonerna som finns i högtalaren.


Storleken på Bose Portable Home Speaker är cirka 190 x 101 millimeter (höjd x bredd). Vikten stannar på strax över ett kilogram.

Bose Portable Home Speaker lanseras officiellt via butik den 19 september 2019 med ett cirkapris på 349 USD, eller runt 4 100 kronor inklusive moms.

Hur lång batteritid har Bose Portable Home Speaker?

Upp till 12 timmar ska Bose Portable Home Speaker klara vid normal användning.

Om du sätter högtalaren i ett standby-läge kan batteriet klara runt 24 timmar, men då påverkas givetvis speltiden negativt också.

När batteriet är helt tomt tar det runt 4 timmar att ladda igen. Då med den officiella laddaren som medföljer Bose Portable Home Speaker samt laddningsplattan.

Har du en tredjepartsladdare för USB-C fungerar det med, dock kan Bose inte garantera funktionalitet eller den 4 timmars laddningstiden då.

Du kan ladda Bose Portable Home Speaker och lyssna på musik samtidigt, så klart. Även om du laddar med ett portabelt batteri eller liknande.

Hur vattentålig är Bose Portable Home Speaker?

Bose Portable Home Speaker är IPX4-klassificerad vilket betyder att den ska klara lättare stänk och regn oavsett vilket håll vätan kommer ifrån.

Tyvärr betyder det också att högtalaren inte är dammsäker. Så det kan tränga in små dammkorn och andra minimala partiklar innanför högtalarskalet.

Det betyder också att du aldrig får sänka ner Bose Portable Home Speaker i vatten på något vis. Det finns högtalare som klarar det – exempelvis Ultimate Ears Wonderboom 2 – dock inte Bose Portable Home Speaker.

Kan jag styra Bose Portable Home Speaker med en app i mobilen?

Absolut. Bose har en app som heter ”Bose Music” för både Android- och iOS-telefoner.

Med Bose Music kan du växla mellan olika radiostationer, välja musiktjänster och lyssna på förinstallda spellistor.

Bose Music gör också så att du kan uppdatera din mobilhögtalare med ny mjukvara när det släpps. I de absolut flesta fallen rekommenderar vi att du alltid uppdaterar när nya versioner finns.

Här laddar du ner Bose Music till din mobiltelefon:

Fungerar Bose Portable Home Speaker med andra högtalare?

Bose Portable Home Speaker kan anslutas till ett hemnätverk och användas med andra Bose-högtalare i samma nät.

Kravet är att du har Bose Smart-högtalare för att det ska fungera. Det omfattar bland annat följande produkter:

  • Bose Home Speaker 300
  • Bose Home Speaker 500
  • Bose Soundbar 500
  • Bose Soundbar 700

Vilka tillbehör finns till Bose Portable Home Speaker?

bose portable home speaker laddningsplatta

I skrivande stund är enda tillbehöret en laddningsplatta.

Den är inte nödvändig för att Bose Portable Home Speaker ska fungera (du laddar normalt via USB-C), men kan vara en praktisk att ha där du normalt ställer din högtalare.

Laddningsplattan kostar 29 USD, vilket blir runt 340 kronor inklusive moms.

Var finns manualer till Bose Portable Home Speaker?

Det medföljer en snabbguide som snabbt får igång din högtalare på några minuter.

Skulle du tappa bort den kan du hitta både snabbguiden och de längre manualerna här: