Xbox 360 har fått en ny uppdatering

microsoft xbox 360 slim

Xbox 360 har fått en uppdatering – hela 14 år efter att spelkonsolen släppts. Om du fortfarande har en Xbox 360 bör du installera uppdateringen så snart du kan.


Vad är Xbox 360?

Xbox 360 är sen spelkonsol från Microsoft som släpptes 2005. Modellen är andra generationens spelkonsol från Microsoft och har stöd för Xbox Live. Spelkonsolen efterföljdes av Xbox One som släpptes under 2013.

Vad är nytt i uppdateringen till Xbox 360?

Microsoft har inte avslöjat detaljer om uppdateringen till Xbox 360.

Den enda informationen som finns är att uppdateringen innehåller mindre buggfixar och förbättringar.

Även om det är en mindre uppdatering så bör du installera uppdateringen så fort du kan om du använder din Xbox 360.


Läs mer om uppdateringen på den officiella Xbox-sidan här.

Får Xbox 360 någon större uppdatering i framtiden?

Xbox 360 bakåtkompatibilitet Xbox One
Xbox 360-spel fungerar på Xbox One.

Nej, det är högst osannolikt att Microsoft uppdateringar Xbox 360 med några större förbättringar.

Anledningen är enkel – Xbox 360 är starkt begränsad med sin hårdvara och är inte anpassad fullt ut för alla nyheter som släpps till Xbox One S och Xbox One X.

Dessutom fungerar Xbox 360-spel på de nya spelkonsolerna, så det finns inte många anledningar för Microsoft att hålla sin gamla modell vid liv.

Varför fortsätter Microsoft uppdatera Xbox 360?

Xbox 360 används fortfarande av tämligen många spelare och även om spelkonsolen är nära 14 år gammal så kan den behöva småfixar då och då.

Det handlar om att lösa akuta problem och sårbarheter som måste fixas, inte tillföra nya funktioner och lösningar.

Nya uppdateringen släpptes den 21 augusti 2019. Föregående uppdatering släpptes den 22 maj 2018, och innan dess kom en uppdatering i mars 2016. Knappast något man kallar regelbundet underhåll, utan snarare livsuppehållande åtgärder.

Ska jag köpa en Xbox 360 idag?

Om du absolut vill ha nostalgikänslan med den fysiska spelkonsolen och handkontrollen så visst, då kan du köpa en fin Xbox 360 på begagnatmarknaden.

Tänk bara på att många Xbox 360-spel går att köra på de nyare spelkonsolerna Xbox One S och Xbox One X, och att Microsoft inte kommer hålla Xbox Live igång hur länge som helst på Xbox 360.