Marshall släpper nya mobilhögtalare

marshall-acton-ii-bluetooth

Marshall är ett välkänt märke med flera utmärkta mobilhögtalare. De har alla den klassiska design som karaktäriserat tillverkarens produkter ända från start. Och nu har tre nya, förbättrade modeller släppts.


De tre mobilhögtalarna från Marshall är Acton II Bluetooth, Stanmore II Bluetooth och Woburn II Bluetooth.

Den mest portabla modellen är Acton II Bluetooth medan Woburn II Bluetooth är den stationära högtalaren som är tänkt att stå fast på samma ställe. Mellanmodellen som fungerar lika bra mobil som stationär är Stanmore II Bluetooth.

Bland nyheterna finner vi Bluetooth 5.0 med stöd för Qualcomm aptX. Det öppnar för betydligt bättre ljudkvalitet bara i mängden data som kan skickas varje sekund till mobilhögtalaren. Dessutom på ett större avstånd än tidigare.

Uppgraderad signalprocessor för mer dynamiskt ljud

Samtliga nya mobilhögtalare använder D-klassade förstärkare och en uppgraderad DSP för ett ökat dynamiskt område. Designen är av typen ”bass reflex” vilket betyder att det finns ett hål i chassit som ger bättre ljudkvalitet vid låga frekvenser.


För bättre kontroll över ljudet kan du använda den officiella Marshall-appen. Med den justerar du equalizern, väcker högtalaren från viloläge, ändrar mellan stereo- och ambient-läge samt mer.

Cirkapriserna är 249 USD, 349 USD och 499 USD. Det blir cirka 2 800 kronor, 3 965 kronor respektive 5 700 kronor. Alla svenska priser är inklusive moms. Lansering sker 

Se hela uppsättningen med Marshall-högtalare på den officiella webbsajten.