Bonnet chockhöjer laddpriserna – ökar med 100 %

electric car charger unsplash chuttersnap
Foto: Chuttersnap

Laddappen Bonnet chockade elbildsvärlden med superlåga laddpriser när den släpptes. Men ack den glädje som varar för evigt – nu chockar appen igen genom att höja priserna. Och det är inga roliga priser vi får.

Bonnet är en app för iOS och Android som används tillsammans med laddnätverket Ionity. Normalpriset för Ionity är 8,7 kronor per kWh, men med Bonnet låg priset på utmärkta 4,32 kr per kWh istället. En halvering av kostnaden alltså.

Nu kan Tesla-bilar äntligen se gropar i vägen

Idag är det dock ingen glädjesång för intresserade. Bonnet ökade priset rejält i ett slag och ligger idag på 8,2 kr per kWh. Alltså bara 6 % lägre än via Ionity tar. Knappt värt det alltså.

Refill-abonnemangen med Bonnet blir mycket dyrare

Även de så kallade refill-abonnemangen på Bonnet ökar kraftigt i pris. Med det dyraste månadspriset på 1 560 kronor så kan du ladda 200 kWh vilket ger en kostnad på 7,8 kronor per kilowattimme.

Det finns även två billigare alternativ för halva kostnaden, men därmed också en mer begränsad laddningsmängd. Upp till 100 kWh för 790 kronor per månad eller låga 20 kWh för 160 kronor per månad.

Om du inte laddar för hela mängden och kostnaden så överförs den till nästa månad, så du förlorar inte vad du betalar för åtminstone.

Alternativen till Bonnet

Bonnet är så klart inte den enda laddningstjänsten på marknaden. Det finns en rad andra lösningar och här utmärker sig exempelvis Mer Around som en billigare konkurrent. Mer Around har flera laddningsnivåer och abonnemang för privatpersoner samt företagskunder.

Mer Flexible

När du vill ladda utan månadsavgifter. För dig som främst laddar hemma, men som behöver fylla på längs vägen när du är ute och bränner gummi på vägarna.

  • AC-laddning: 3 kronor per kWh
  • DC-laddning: 5,50 kronor per kWh
  • UFC: 5,95 kronor per kWh

Mer Around

När du vill ha en fast månadskostnad för laddning. Ger dig 450 kWh för 499 kronor per månad. All laddning över 450 kWh kostar extra enligt följande tabell:

  • AC-laddning: 2,55 kronor per kWh
  • DC-laddning: 4,68 kronor per kWh
  • UFC: 5,06 kronor per kWh

Mer Ahead

När du är företagskund och vill ha en fast månadskostnad för laddning. Ger dig 900 kWh för 1 200 kronor per månad. All laddning över 900 kWh kostar extra enligt följande tabell:

AC-laddning: 2,04 kronor per kWh
DC-laddning: 3,74 kronor per kWh
UFC: 4,05 kronor per kWh

Notera att alla priser ändras med tiden, så kolla här för de senaste prisuppgifterna.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.