BLU Vivo IV & Life 8 – två nya smartphones på gång

BLU Products BLU VIVO IV

 

BLU Products är ett i det närmaste okänt namn utanför den asiatiska marknaden då få produktlanseringar har gjorts i USA och Europa. Huruvida Vivo IV och Life 8 kommer att göra någon skillnad på detta återstår att se, men det finns några riktigt intressanta punkter som gör dem spännande.

BLU Vivo IV

Om vi ska börja med BLU Vivo IV så kan nämnas att modellen mäts in på endast 5.5 millimeter i tjocklek och är till 98 procent tillverkad av aluminium och glas. Konstruktionen är framtagen ur ett solit block, så de som uppskattar kvalitet på den punkten lär nog inte bli missnöjda.

Skärmen är en 5-tums Super AMOLED med 720p-upplösning, under det solida skalet sitter en 1.7 GHz MediaTek-processor som är åttakärnig (MT6592), 2 GB internminne, 16 GB lagringsutrymme och det finns även två kameror – 13 megapixel på baksidan och 5 megapixel på framtidan. Batteriet är på endast 2 300 mAh vilket får sägas vara något i minsta laget.

BLU Life 8

Den andra modellen är BLU Life 8 – en mer budgetorienterad telefon även om den delar samma åttakärniga processor som storebror Vivo IV. Här hittar vi en 5-tums IPS-skärm i 720p, 1 GB internminne, 8 GB lagringsutrymme, kameror på 8 respektive 2 megapixel samt ett batteri på 2 000 mAh.

BLU Life 8 har en tjocklek på 7.5 millimeter och får stöd för dubbla SIM-kort. Det sistnämnda är något som är ett eftertraktat på bland annat den svenska marknaden, men av någon anledning är det få telefoner som faktiskt släpps här med plats för två SIM-kort.

Både Vivo IV och Life 8 saknar 4G/LTE-stöd utan nöjer sig med HSPA+, alltså upp till 21 Mbit/s. Det är en klar besvikelse om man ser på den dyrare modellen som släpps för närmare 299 dollar utan bindning medan Life 8 kommer billigare undan med sina 199 dollar.

Läs mer om de nya modellerna här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.