Beats Solo2 – en mer balanserad upplevelse

beats-solo2

I kölvatten av nytten om att Apple köper Beats Electronics så lanseras nu Solo2 – en ny och förbättrad version av hörlurarna med samma namn.

Med Solo2 försöker Beats möta den kritik man fått för sina tidigare hörlurar där basen i stort tar över hela ljudupplevelsen. De nya hörlurarna ska ha bättre dynamiskt omfång och fungera bättre med fler typer av musik – något som säkert lär tilltala många.

Flera tekniksajter har fått testa Beats Solo2 och även om intrycken är blandade så verkar det som att hörlurarna ger en mer balanserad upplevelse utan att kompromissa med basen.

Vad man får med Beats Solo2 är omdesignade hörlurar av typen on-ear med en vikt på 205 gram. Sladden är 1.36 meter och kontakten är en traditionell 3.5mm. Med hjälp av medföljande tillbehöret RemoteTalk kan man snabbt ändra låtar och volym utan att behöva ta upp sin exempelvis telefon eller mp3-spelare, något som är klart tacksamt.

Beats har fått en hel del kritik för sina hörlurar och in-ear – mycket för att, som ovan nämnt, basen tenderar att ta över upplevelsen helt och lämna mellanregistret åt det sämre hållet. Kanske kan Solo2 erbjuda något mer och bättre?

Läs mer på den officiella produktsidan.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.