Microsoft tänker inte sälja av Xbox-divisionen

microsoft-logo

Redan när Steve Ballmer lät meddela att han tänkte gå ner från positionen som VD för Microsoft så började det ryktas om att Xbox-divisionen skulle säljas av från företaget.

När Satya Nadella tog sin plats som ersättare fortsatte dessa rykten och inte minst då flera källor inom industrin pekade på att konsolverksamheten hade spelat ut sin rätt hos Microsoft. Nyligen gick Nadella ut och sade att konsolen kommer att stanna på Redmond-företaget – trots att flera tunga investerare hellre ser att linan kapas.

Även sökmotorn Bing har varit ett hett ämne i samma kategori då Microsoft har påståts vilja gör sig av med även denna. Dock säger Nadella att även Bing ska stanna hos företaget, så det är ytterligare ett rykte som nu kan läggas på hyllan. Bing är en viktig nyckelspelare i Microsofts ”Cloud first”-strategi, vilket gör att sökmotorn inte väntas gå någonstans den närmaste framtiden.

Bing har blivit en allt mer integrerad sökmotor i Microsofts produkter och det utan att många kanske tänker på det. Förutom att finnas inbakad i Windows och som sökmotor i webbläsaren så används Bing-tekniken även i nya Skype Translate och Cortana till Windows Phone. Satya Nadella fokuserar stort på Redmond-företagets molntjänster och kommer att göra det under flera år framöver.

Frågan är om Microsoft faktiskt kommer att få se Bing som en allvarlig konkurrent till Google på sökmotordelen, eller om de borde satsa på andra saker där de är betydligt starkare.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.