Om du inte har provat World of Warcraft tidigare så kan det vara hög tid att göra det idag. Nya expansionen Battle for Azeroth släpps under augusti månad och Blizzard har nyligen gjort det billigare att komma igång med spelet.Tidigare var nya spelare tvingade att köpa World of Warcraft samt betala en fast månadskostnad. Så kallade Battle Chests kunde köpas via Battle.net med huvudspelet samt ett antal expansioner. En kostnad som säkert avskräckte en del potentiella spelare eftersom månadskostnaden alltid tillkommer.

Idag har Blizzard tagit bort kravet på att du måste köpa World of Warcraft för att spela det. Så länge du betalar månadskostnaden, som är runt hundralappen, så får du hela spelet samt alla expansioner fram till Battle for Azeroth.

Dessutom – det är kostnadsfritt att prova World of Warcraft upp till nivå 25, så du kan spela en hel del timmar utan att det kostar dig något.

Intresset för World of Warcraft har minskat de senaste åren vilket har tvingat Blizzard att slå ihop servrar när antalet användare blivit oacceptabelt lågt. Blizzard har också erbjudit gratis flytt av karaktärer i spelet till andra servrar.

Eftersom speljätten inte vill prata om hur många spelare de har så är det svårt att beräkna hur många som aktivt finns i World of Warcraft idag. Senate officiella siffran är 5,5 miljoner under 2015 – men därefter är det helt tyst. Beräknade siffror från Statista menar dock att det kan vara så få som 5,19 miljoner under 2018, och fram till 2023 kan siffran minska med nära miljonen till bara 4,46 miljoner spelare.

Huruvida det stämmer vet vi så klart inte. Men om du har spelat World of Warcraft de senaste åren och tycker att det blir färre och färre spelare, ja då är det säkert inte du som inbillar dig saker.

Kategoriserad i: