BlackBerry släpper stora uppdateringar till PRIV, DTEK60 & DTEK50

Blackberry Priv

Har du en nyare mobiltelefon med Android från BlackBerry? Då kan du snart se fram emot flera uppdateringar till BlackBerrys appar i den. Den kanadensiska tillverkaren har nyligen presenterat nyheterna som kommer till telefoner som PRIV, DTEK60 och DTEK50 — och det är välkomna förbättringar.

Bland nyheterna som introduceras finner vi ett helt nytt, mörkare tema som ska göra gränssnittet i BlackBerry OS trevligare att använda under vissa situationer. Password Keeper är nu bättre på att fylla i lösenord när det behövs och stöder icke-latinska tecken.

BlackBerry Hub+ Apps kan nu dölja utvalda konton om det behövs och sluta synkronisera data för dessa. Det går nu också att sätta ett e-postkonto som standard för alla e-post tills du manuellt väljer ett annat. Vidare kan du se bifogade .eml-filer och gömma avklarade tasks.

BlackBerry Keyboard har uppdaterats med utökat stöd för det kinesiska språket och fingeravtrycksläsare. Det går också att byta snabbare mellan olika språk. Den visuella övergången mellan olika språk har också förbättrats vilket ska göra det snyggare och mer responsivt.

Det här är bara några av nyheterna, och även om det kanske inte låter som den mest exalterande uppdateringen någonsin så är alla förbättringar så klart välkomna. Uppdateringen som skickas ut OTA har också en mängd buggfixar och prestandaoptimeringar som dock inte specificerats.

För att ladda ner uppdateringen, som egentligen är flera över en mängd applikationer till telefonerna, måste du först vara ansluten till ett WiFi-nätverk. Därefter går du till Google Play Store, väljer “Mina appar och spel” och sen klickar du på “Uppdatera alla”.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.