Blackberry Motion är designad för företag och heldagsanvändning

Blackberry Motion

Blackberry har släppt en ny mobiltelefon kallad ”Motion” – och den har ett enormt batteri på hela 4 000 mAh.

Det är en modell i mellanklassen med en Snapdragon 625-processor med 5.5-tumsskärm av den traditionella LCD-typen. Tillsammans med det stora batteriet är Motion en mobiltelefon som Blackberry hoppas ska attrahera företagsanvändare med krav på heldagsanvändning.

Modellen är knappast något stort att skriva hem om med 4GB internminne, 32GB lagringsutrymme och en bakre kamera på 12 megapixel. Skärmen har upplösningen 1 920 x 1 080 pixlar och allt är paketerat med en design för vattentålighet i enlighet med IP67-klassificeringen.

Angående kameran kan nämnas att den har en maximal bländare på f/2.0 och ackompanjeras av dubbla LED-blixtar. Det går även att spela in video i 4K-upplösning med 30 bilder per sekund. Frontkameran är på 8 megapixel med en speciell selfie-blixt.

Slutligen kan vi nämnas att mobiltelefonen använder USB Typ-C för laddning och dataanslutning, Quick Charge 3.0 gör att du snabbt laddar upp batteriet igen från tomt.

Ovanpå allting hittar vi Android 7.1 med ett specialdesignat gränssnitt från Blackberry. Till det följer en hel mängd applikationer från Blackberry med säkerhetsfokus och företag i åtanke.

Och så kommer vi till utmaningen för de som faktiskt vill skaffa en Blackberry Motion. Den säljs nämligen bara i ett litet antal länder i mellanöstern till att börja med. Prislappen är runt 460 USD, eller kring 4 700 kronor inklusive moms.

Huruvida Blackberry Motion faktiskt kommer att släppas utanför länder som Saudi Arabien och Förenade Arabemiraten återstår att se. Om den når hit till våra nordiska länder blir telefonen en svårsåld mobiltelefon bredvid många tuffa konkurrenter i samma prisklass.

Kritiska röster har sagt att Motion sannolikt bara kan attrahera riktiga Blackberry-fans, och kanske ligger det någon sanning i det. Konkurrenter som OnePlus 5 är på tok för attraktiva i jämförelse, åtminstone om vi bara ser till hårdvaran man får för priset. Mjukvaran däremot kan vara mer lockande för en de i Blackberry Motion, men är det tillräckligt?

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.