Beviset: iPhone SE 2 kan släppas i maj 2018

iPhone SE

Har du väntat på att Apple ska släppa iPhone SE 2? Då behöver du kanske inte vänta speciellt länge till. Enligt Eurasian Economic Commission (EEC) kan den nya modellen vara på gång.


  • Flera nya enheter registrerade i stor internationell databas
  • iPhone SE 2 kan släppas redan i maj
  • Vänta använda Apple A10-processor och 1 700mAh-batteri
  • iPhone 8, iPhone 8 Plus & andra generationens iPhone X släpps först till hösten

Flera okända modeller har lagts till i databasen. Om vi ser till historien brukar enheter som hamnar i databasen släppas runt månaden efteråt, vilket betyder att vi kan få se lanseringar under maj månad.

Samma databas har tidigare hintat om lanseringar av AirPods, nya Macbook-modeller, iPhone 7-telefonerna samt den senaste iPad-modellen.

Eftersom iPhone 8, iPhone 8 Plus och andra generationens iPhone X inte är att vänta före hösten så är iPhone SE 2 det mest troliga att släppas på våren. Och det är inte en dag för tidigt då iPhone SE är i stort behov av uppgraderade komponenter.

Under 2017 indikerade rapporterat att iPhone SE 2 skulle använda en Apple A10-processor med tillhörande 2GB RAM-minne. Den ska även få upp till 128GB lagringsutrymme och en 12-megapixelkamera på baksidan. Samma rapport sade att den främre kameran stannar på 5 megapixel och batteriet har kapaciteten 1 700mAh.


A10-processor introducerades under 2016 i telefonerna iPhone 7 och iPhone 7 Plus. Den används också i senaste iPad 9.7-modellen som släpptes tidigare under 2018.

Anledningen till att befintliga iPhone SE blev så populär när telefonen släpptes i mars 2016 är dess storlek och design. Många uppskattar att Apple behållt samma utseende som iPhone 5S och valt en liten skärmstorlek på fyra tum. Blir iPhone SE 2 lika populär som ettan?