Beosound Level – trådlös högtalare från Bang & Olufsen som ska hålla i årtionden

beosound level bang olufsen 2

Bang & Olufsen har släppt nya, trådlösa högtalaren Beosound Level. En modell som är designad för att hålla i årtionden tack vare en konstruktion som gör den enkel att reparera och uppgradera.

Beosound Level använder en modulär design och påstås leverera hög ljudkvalitet samtidigt som konstruktionen ska hålla mycket hög konstruktionsnivå. Själva utseendet är slimmat och med inbyggt handtag kan Beosound Level både stå av sig själv och hängas på väggen om du hellre vill göra det.

FAQ om Beosound Level

Hur mycket kostar Beosound Level?

Mellan 12 790 kronor och 15 290 kronor beroende på variant.

Har Beosound Level ett väggfäste?

Det finns inget inbyggt väggfäste. Du kan köpa till ett för 999 kronor om det behövs.

Hur lång batteritid har Beosound Level?

Bang & Olufsen säger att högtalaren klarar upp till 16 timmar vid normal ljudnivå.

Vilka överföringstekniker stöder Beosound Level?

Google Chromecast, Spotify Connect och Apple AirPlay 2.

Är Beosound Level vattentålig / vädertålig?

Ja, högtalaren är IP54-klassad vilket betyder att det finns ett begränsat skydd mot väta och damm.

Lästips: Bang & Olufsen Beoplay H95 – superdyra hörlurar med brusreducering

Oavsett var du ställer din Beosound Level så anpassar högtalaren automatiskt ljudet efter var den befinner sig i rummet. Högkant eller liggandes, du väljer själv och låter högtalaren fixa ljudet åt dig. Det samma gäller för var i rummet som högtalaren står.

Beosound Level har totalt fem högtalarelement varav två är woofers på fyra tum vardera. Totalt levererar den här högtalaren 105 watt med en bas på 79 dB och 96 dB i mellanspektrumet.

Du kan strömma din musik trådlöst till Beosound Level med Spotify Connect, Apple AirPlay 2 och Google Chromecast. Upp till 16 timmar klarar det inbyggda batteriet på en normal ljudnivå. Och allt är snyggt och praktiskt skyddat med damm och väta med IP54-klassning.

Och så var det priset. Beosound Level är knappast den billigaste mobilhögtalaren på marknaden.

Lästips: Nya Bang & Olufsen Beoplay H4 – ny design, USB-C & röststyrning

Grundmodellen i mörkgrå aluminium har ett riktpris på 12 790 kronor. Vill du ha den lite mer exklusiva varianten med ekträ och guldfärg så får du lägga ut 15 290 kronor, vilket är en prisökning med nära 20 procent.

Bang & Olufsen säljer även ett tillhörande väggfäste som kostar strax under tusenlappen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.