Beats Electronics stämmer kinesiska företag – kan få 135 miljarder dollar

beats-solo2


Beats Electronics med Jimmy Lovine och Dr Dre i spetsen gjorde miljardvinst när Apple köpte upp företaget – och nu tänker man försöka få in ytterligare några miljarder till företaget.

Beats stämmer nämligen ett antal kinesiska företag som har tillverkat billiga kopior av företagets populära hörlurar och in-ears. Man säger sig kunna visa att flera miljarder dollar har förlorats på grund av kopiorna och att Beats välkända b-logotyp har använts utan tilllåtelse i flera fall.

Målet är att få kinesiska domstolar till att stoppa all försäljning av kopiorna, att ett stort antal ännu okända domännamn ska tillfalla Beats och att alla inkomster för försäljningarna ska överföras till Beats Electronics. Det kan röra sig om så mycket som 135 miljarder dollar, om Beats får rätt.

Att 135 miljarder dollar skulle hamna rakt ner i fickan på Jimmy Lovine och Dr Dre låter inte speciellt troligt, men däremot att ett antal miljarder trots allt rullar in till företaget då det trots allt rör sig om flertalet stämningar. Man verkar även ha gott om information som pekar på att kopior har sålts och logotypen använts utan tillåtelse – så räkna med att domstolarna åtminstone delvis svänger åt Beats fördel.