Bästa väckarklockan för Android – Mimicker Alarm

Microsoft Mimicker Alarm

Har du svårt för att komma upp på morgonen trots att du sätter larm efter larm på telefonen? Då kanske nya Mimicker Alarm från Microsoft kan hjälpa dig att rulla ur sängen på bästa sätt.


Med Mimicker Alarm kan man inte bara ”slå av” larmet och somna om. Istället måste man vara ordentligt kreativ om man vill få tjutandet att stänga av sig själv då alarmappen ställer krav på användarens engagemang och vilja att komma ur sängen.

I grunden fungerar applikationen som vilken annan väckarklocka som helst till Android då man kan ställa in tider, datum, perioder och namn. Inga konstigheter så långt men utmaningen kommer när larmet kör igång. Beroende på hur man har valt i applikationen så måste man hitta en färg som hålls framför kameran, göra ett speciellt ansiktsuttryck eller säga komplicerade fraser på engelska.

Ni läste rätt – här går det inte att bara trycka på en knapp då man faktiskt måste prestera för att slippa tjutandet från telefonens högtalare. Dessutom krävs ett visst mått av ljus och det räcker inte med att använda blixten där sådan finns, så man måste antingen tända i taket eller gå någonstans ljusare. Upp ur sängen alltså.

Mimicker Alarm är utvecklad som ett Microsoft Garage Project och är bara en i raden av flera utmärkta (och roliga) applikationer från utvecklarna. Vi hoppas verkligen att Mimicker Alarm också kommer till iOS men det lär nog dröja om appen ens är aktuell för Apples telefoner.


Låter allt helt galet och konstigt? Här under är en video från Microsoft som visar funktionerna. Applikationen laddar du ner som vanligt från Google Play Store. Läs mer om applikationen på den officiella produktsidan för Mimicker Alarm.


 

https://www.youtube.com/watch?v=VWJyCYkMc3Y