Bäst säljande smartphones maj 2014 – här är listan

apple-ios7-iphone

Iphone 5s säljer bäst  – men Samsung har flest storsäljare

Apple och Samsung har under flera år varit engagerade i ett till synes ändlöst krig om vem som har de bästa telefonerna. Stridigheterna har mestadels varit på konsumentmarknaden men stundvis gått via domstolar i stämningsmål och nu börjar även företagens reklam bli hårdare än tidigare. Det är tydligt att ingen av parterna tänker vika ned sig i första taget – så mycket vet vi idag.

På frågan om vem som har de bästa telefonerna så finns bara individuella svar från användarna. Den ena sidan kanske säljer bättre, men om man inte gillar telefonerna så är det inte de bästa på marknaden heller. Om man istället ska se övergripande på den globala marknaden och inte bara individuella tycken så blir det dock mycket enklare.

Counterpoint Technology Market Research har släppt en rapport som visar att Iphone 5s från Apple är den absolut bäst säljande telefonen på marknaden och då under maj månad.

Kan Iphone 6 rubba balansen?

På andraplatsen finner vi Samsung Galaxy S5 och på tredjeplatsen Samsung Galaxy S4. Vi fortsätter med fjärdeplatsen där Galaxy Note 3 kommer och först på som femma hittar vi nästa Apple-telefon, iPhone 5c. Efter det kommer Iphone 4s, Xiaomi MI, Samsung Galaxy S4 Mini, Xiaomi Hongmi Redrice och Samsung Galaxy Grand 2.

Apple har alltså förstaplatsen medan Samsung dominerar listan med sina egna tungviktare. De enda modellerna som ser ut att kunna rubba balansen är kommande Iphone 6, Galaxy S6, Galaxy Note 4 och eventuellt Xiaomi MI2.

Vilken smartphone tycker ni är bäst idag?

bast-saljande-smartphones-maj-2014
Bildkälla: Counterpoint
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.