Bäst sålda spelet 2022 – Elden Ring (eller?)

elden ring gameplay 2022

Supersvåra och fantastiskt hyllade Elden Ring kan vara 2022 års bäst säljande spel. Åtminstone så här långt. Det säger analytikerfirman NPD Group som tidigare utnämnt Elden Ring till ett av bäst säljande spelen någonsin, ett påstående som de dock drog tillbaka igen.

Istället nöjer sig NPD Group med att Elden Ring har sålt bäst av alla spel under juni månad. Om vi bara ser till rena intäkter så toppar spelet listorna fyra av fem månader på marknaden. Men Elden Ring har tuff konkurrens framför sig med några riktigt tunga lanseringar.

Ghost of Tsushima storsäljer – snart 10 miljoner sålda exemplar

Ghost of War Ragnarök är det kanske hetaste spelet att släppas under 2022. Med en sen lansering den 9 november så är det knappast troligt att spelet hinner putta ner Elden Ring från tronen under det här året, men om vi kollar lite längre in i framtiden så förväntar vi oss att From Softwares action RPG får det tuffare.

Det är inte bara Elden Ring som lär få det tufft i framtiden, även spelstudion From Software har det hett om öronen, åtminstone just nu.

From Software och spelutgivaren Bandai Namco har bekräftat att studion utsatts för en riktad hackerattack. De har också bekräftat att hackarna kom åt känslig och hemlig information på sina servrar.

Enligt Bandai Namco kan information om bolagets och spelstudions kunder ha läckt. Det är lär inte påverka den framtida försäljningen eftersom informationsspridningen om hackerattacken är begränsad, men det är absolut inte något som är positivt för From Software och Elden Ring.

Via Eurogamer

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.