Audacity finns på Microsoft Store – ladda ner här

audacity v3 2021 1

Nu finns äntligen den riktiga versionen av Audacity på Microsoft Store. Den äkta, ursprungliga versionen har tidigare bara funnits via webbläsaren och sökningar i appbutiken har givit en hel del luriga sökresultat.

Om du söker på Audacity idag så kommer du att hitta mängder av applikationer som har liknande namn och nära identisk logotyp med originalet. Men de är alla tredjepartsappar som inte alls är ljudredigeraren du letar efter.

En del är kostnadsfria, men många kostar några tior. Och då bör du veta att Audacity är en helt gratis app som aldrig har kostat något.

Audacity finns bara att ladda ner som 64-bitarsversion via Microsoft Store. Om du behöver 32-bitarsversionen så finns den fortfarande via den officiella webbsajten.

När du väljer i Microsoft Store så ska du titta efter namnet ”Audacity” i kombination med utvecklaren ”MuseGroup”. Den välkända ikonen med blåa hörlurar och ljudvågor i gult och rött har en grön markering som indikerar att det är den officiella appen.

Den första versionen i Windows-butiken är v3.1 och den introducerar bland annat stöd för förlustfri redigering.

Här är en snabblänk till appen för Microsoft Store.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.