Är Edge Chromium snabbare än gamla Edge?

microsoft edge all gadgets 2020

Enkla svaret: Ja, nya och förbättrade Edge Chromium är nämnvärt snabbare än gamla Edge. Det är dock inte enda anledningen till varför du bör byta till nya webbläsaren.


Vad har hänt?

Ett testprogram kallat PCMark 10 som mäter prestanda för applikationer till Windows visar att nya Edge Chromium är märkbart snabbare än gamla Edge-versionen, även kallad Edge Legacy. Mer än 10 procent snabbare på vissa områden med ett testresultat på 9 631 poäng, jämfört med Edge Legacys 8 435 poäng.

Vad betyder testresultatet för mig?

Det betyder att om du använder Edge Chromium istället för Edge Legacy så får du en generellt snabbare och stabilare upplevelse när du surfar på internet.

Nya Edge bygger på samma grund som Google Chrome vilket säkerställer ett välkänt och lättanvänt gränssnitt, hög prestanda och många behövliga funktioner.

Edge Chromium kan dessutom använd alla tillägg som fungerar med Chrome, så du har stora chanser att hitta något som fungerar för dig och de tjänster du vill ha.


Hur tillförlitlig är PCMark 10?

Testprogram som PCMark 10 är normalt bara en indikation på att något är bättre eller sämre. Det är det vardagliga användandet som räknas för de flesta, och det är något som PCMark 10 försöker ta med i beräkningarna. Genom att köra tester som simulerar vardagsbruk av surfning på social media, titta på videor och inläsning av både bilder och 3D-objekt försöker PCMark 10 nå en så hög nivå av sanning som möjligt.

Kan jag testa PCMark 10 mot Edge Chromium själv?

Absolut, du kan använda PCMark 10 för att prova hur snabba dina applikationer är på datorn, även Edge Chromium så klart. För att göra det måste du första ladda ner installationsfilen till PCMark 10 och därefter köpa en licensnyckel. Appen har en gratisvariant som är starkt begränsad; bra om du vill prova om PCMark 10 fungerar på din dator innan du köper en licens.

Läs mer om PCMark 10 här.