Aqara Smart Pet Feeder C1 matar djuren när du inte är hemma

Aqara Smart Pet Feeder C1
Foto: Aqara

Vill du se till att husdjuren alltid har en perfekt mängd mat även om du inte är hemma? Nya Smart Pet Feeder C1 från Aqara håller koll på mängden och doserar perfekta portioner enligt dina anvisningar.

Den nya matdoseraren kan schemaläggas att dosera när du vill att maten ska serveras, eller fylla på manuellt med en knapptryckning; antingen direkt på själva enheten eller via en kompanjon-app i mobiltelefonen.

Aqara Smart Pet Feeder C1 kan styras med rösten

Har du en röstassisten som Google Assistant, Apple Siri eller Amazon Alexa så kan du röststyra din Smart Pet Feeder C1. Perfekt när du inte vill leta app eller knapp varje gång den ska extra-portionera ut mat till exempelvis hunden eller katten. En trevlig detalj är att IFTTT stöds om du använder det.

Har du en smarta hem-hubb som stöder Zigbee 3.0 så fungerar det utmärkt att ansluta din Smart Pet Feeder C1 till den.

Perfekt när du har säkerhetskameror och vill hålla koll på om skålen är tom och behöver fyllas på. Du kan enkelt styra doseringen även när du är på gående fot, vilket är perfekt om du exempelvis fastnar i en bilkö eller tåget stannar längre än väntat längs spåret.

Aqara Smart Pet Feeder C1
Mobilappen visar statistik över portioneringen och hjälper dig att ställa in alla funktioner. Foto: Aqara

Aqara Smart Pet Feeder C1 är jämförelsevis liten till utseendet, men den huserar ändå en hel del mat. Upp till fyra liter med torrfoder går att hälla i. Det motsvarar upp till en månads mat för en katt på fyra kilogram.

Strömförsörjningen sker med en vanlig USB-port eller LR20-batterier (kostar några tior för ett 2-pack).

Smart statistik över matförbrukningen

En bra detalj är att Aqara Smart Pet Feeder C1 sparar statistik över hur mycket mat som går åt. Det gör att du alltid har koll på totaltmängden och bättre kan räknat ut kostnader samt hur mycket som faktiskt går åt av påsen.

Ungefärligt pris är 1 400 kronor och du kan beställa produkten via svenska återförsäljare idag. Från den 28 november ska produkten finns i lager. Bland annat finns den hos Elgiganten för 1 395 kronor inklusive moms.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.