WhatsApp på två mobiltelefoner samtidigt med Companion Mode

WhatsApp Logo

WhatsApp uppdateras med stöd för två samtidiga mobiltelefoner. Det betyder att du kan installera och använda appen på exempelvis en iPhone och en Android-telefon samtidigt – och all information synkroniseras snyggt och enkelt mellan dem.

Den populära meddelandetjänsten har just nu en beta-version som testas, och i den så finns en funktion som heter ”Companion Mode”. Med den kan du aktivera en sekundär mobiltelefon och fortsätta använda tjänsten där; exempelvis om du ofta växlar mellan en privat mobiltelefon och en för jobbet.

Den andra mobiltelefonen ställer du in med hjälp av en QR-kod som du skannar med kameran på din primära mobiltelefon. Följ instruktionerna och voila – du har nu WhatsApp på båda.

Eftersom det är en beta-version som finns just nu så kan du räkna med vissa buggar och annat otyg som ställer till det. Det är inte fastställt när funktionen kommer att rullas ut till alla användare, men om du vill testa den redan idag på din Android-telefon så gör du det här. Tänk på att det finns ett maxtak för hur många som får vara med i beta-testet, så du kanske inte får vara med just den här rundan.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.