Apples AR-headset försenas till mitten på 2023

Apple logo
Bild: Hussam Abd, Unsplash

Om du väntar på att Apple ska presentera sitt kommande AR-headset så får du snällt hålla i plånboken ett bra tag till. Det ryktas nämligen att headsetet är försenat till mitten på nästa år.

Det är Apple-kännaren Ming-Chi Kuo som går ut med uppgiften. Han säger att Apple egentligen hade tänkt presentera sitt AR-headset till fullo kring mitten på 2023, men att de nu tvingas dra ner det till en preliminär visning.

Anledningen till förseningen? Krånglande mjukvara som inte gör vad Apple hoppats på. Mer än spekulativa och rykten lär vi dock inte få veta, Apple kommenterar aldrig kommande produkter och rykten.

Apple brukar normalt presentera en rad nya prylar och mjukvaror under WWDC 2023 i juni. Huruvida vi får en tidig introduktion då återstår att se.

Ming-Chi Kuo säger också att Apple egentligen ville visa AR-headsetet redan i januari nästa år. Därefter skeppa produkten till alla marknader under andra kvartalet.

Enligt uppgifter till Kuo så kan Apples AR-headset skeppas i ungefär 500 000 exemplar under 2023. Långt under det tidigare beräknade antalet på 800 000 till 1,2 miljoner enheterna.

Det är fortfarande möjligt att Apple gör någon form av presentation eller visning i januari, men risken för fördröjningar och lång tid till det faktiska släppet kan potentiellt hota försäljningen.

Det är inte klarlagt vilken typ av hårdvara som AR-headsetet använder. Men det har spekulerats i att det får Apples senaste M2-processor.

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.