Apple Watch Pro kan ha fysiska träningsknappar

Apple logo
Bild: Hussam Abd, Unsplash

Det fortsätter att läcka bilder och detaljer om kommande Watch 8 Pro, eller bara Watch Pro. Den senaste läckan kommer från Sonny Dickson på Twitter i form av bilder på tillbehör från tredjepartstillverkare. Bilder som indikerar att Watch Pro får fler knappar än normalvarianten.

Apple Watch Pro kommer sannolikt att presenteras under onsdagens stora event kallat ”Far out.” och med det väntas vi få den första, riktigt tränings- och athletinriktade modellen i serien. En smartklocka med tåligare yttre, fler funktioner för de krävande användarna och så klart en prislapp som matchar det nya premiumsegmentet i kategorin.

Med en smartklocka som är byggd för att klara lite tåligare tag så räcker inte de nuvarande, något flimsiga armbanden som Apple erbjuder. Istället krävs en betydligt tåligare och mer stötabsorberande lösning. Och kanske är det precis vad Apple har i åtanke enligt den bild som nyligen lagts ut på internet.

Lästips
Här är bilderna som avslöjar laddningsetuit till AirPods Pro 2

apple watch 8 pro sonny dickson armband
apple watch 8 pro sonny dickson skarmskydd

Enligt Sonny Dickson handlar det om ett kraftfullt fullchassi för Watch Pro med utskärningar för högtalare och den digitala kronan. Men också tydliga platser för två extra knappar, något som lär uppskattas av aktiva. Knappar är alltid att föredra framför pekskärm, inte minst när det är blött och kallt i löparspåret, vattnet, cykeln eller var helst annars man befinner sig i träningen.

Bilden visar även att knapparna kan vara mer utstickande och prominenta på Watch Pro än vad vi är vana vid. Enklare att komma åt, men kanske inte lika stilrent som vanligt.

Apple Watch 8 Pro, eller bara kort Watch Pro, väntas bli presenterad den 7 september 2022 tillsammans med iPhone 14-serien, Watch Series 8 och AirPods Pro 2.

Via Macrumors här och här

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.