Apple Vision Pro är superdyr att reparera

Apple Vision Pro

Apple Vision Pro kan kosta upp till 2 400 USD att reparera. Och även om du köper svindyra AppleCare Plus till AR/VR-headsetet får du räkna med skyhöga kostnader oavsett vad som måste repareras på enheten. Är det här en vink om framtiden som Apple erbjuder för sina prylar?

Bara att köpa Vision Pro kostar 3 499 USD i den billigaste, mest grundläggande formen. Då ingår inte mer än bara det enklaste paketet med tillbehör inklusive headsetet. Vill du skaffa fler tillbehör, som ett bättre huvudband eller inser med styrka får du lägga på ytterligare några hundra dollar.

AppleCare Plus för Vision Pro kostar 499 USD

Om du väljer att försäkra din Vision Pro hos Apple kostar det 499 USD för en tvåårsperiod, eller 24,99 USD per månad.

Den summan garanterar dig subventionerade reparationer, men du kommer inte att gå kostnadsfritt ur situationer som kräver Apples handpåläggning.

Apple detaljerar två situationer med kostnadsförslag, med och utan AppleCare Plus:

  • Spräckt främre glas: 799 USD utan och 299 USD med AppleCare Plus
  • Andra skador: 2 399 USD utan och 299 USD med AppleCare Plus

Notera att det främre glaset bara är marginellt dyrare att reparera utan försäkringen, men det extremt vaga och ospecificerade alternativet för andra skador kostar nästan tio gånger så mycket.

Lästips: Inget YouTube, Netflix & Spotify på Apple Vision Pro

Du är nästan tvingad att skaffa försäkringen

Alla AR- och VR-headset innebär någon form av risk där enheten kan gå sönder. Du rör dig i rummet och rör med händer eller handkontroller på ett sätt som ökar riskerna, vilket inte är speciellt upplyftande om man precis spenderat 3 499 USD på en Apple-pryl.

Att inte lägga till 499 USD på försäkringen är riskabelt och Apple vet om det. Vad tror du är sannolikheten att en spekulant på AR/VR-headsetet inte köper försäkringen om Apples säljare säger så här:

”Headsetet kostar 3 499 USD och går det sönder får du betala upp till 2 399 USD utan försäkring.”

Du riskerar att betala nära 70 procent av headsetets totalkostnad i reperationsavgift.

Nu går inte Vision Pro att köpa i Sverige, så några priser i kronor finns inte. Men räkna med att produkten blir ruskigt dyr när den landar även här.

Via iMore

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.