Apple öppnar butik i Solna – stänger Väla-butiken

Apple Logo
Bild: Jimmy Jin, Unsplash

Apple planerar att öppna en ny butik i Stockholmsområdet. Samtidigt ryktas det att butiken på Väla i Helsingborg stängs ner – bolaget har nämligen valt att inte förnya hyreskontraktet.

Den nya butiken som öppnar hamnar i Westfield Mall of Scandinavia i Solna. Exakt hur den kommer att se ut vet vi inte, men det är ett stort köpcentrum som öppnar för en identisk lösning med andra butiker i Malmö, Helsingborg och Täby Centrum.

Apple beskriver sin nya butikslokal som “otroligt ny”. Det kan betyda att Apple planerar något extra för ytan som inte skådas i bolagets andra butiker. Men som med allt annat från det Cupertino-baserade företaget så vet man aldrig riktigt vad som händer.

Apple stänger butiken på Väla

Klart verkar dock vara att butiken som finns i köpcentret Väla i Helsingborg stängs ner. Apple har valt att inte förnya kontraktet och det är inte känt om bolaget har planer på att bara byta lokal i samma område, eller om det blir en permanent nedstängning för hela regionen.

Det finns idag tre Apple-butiker i Sverige. När Väla-butiken stänger och Solna-butiken öppnar behålls det antalet, och är du nyfiken på exakt plats kan du läsa mer på denna supportsida.

Via Di (betalvägg)

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.