Apple släpper snart watchOS 3.1.3 till din Watch-klocka

Apple Watch 950 x 500 px

Apple är på gång att släppa en ny uppdatering till smartklockan Watch. En beta-version av watchOS 3.1.3 har funnits tillgänglig för utvecklare i mer än en vecka nu, så räkna med att uppdateringen snart kan släppas till din klocka.

Nyheterna i watchOS 3.1.3 kunde dock inte ha varit mindre spännande. Apple specificerar inte ändringarna till mer än att det rör sig om buggfixar och förbättringar. Det vore inte förvånande om det bland annat rör den trasiga versionen 3.1.1 som förstörde ett antal Watch-enheter.

Samtidigt med watchOS 3.1.3 beta-testar Apple en mängd kommande uppdateringar för iPhone, iPad, Apple TV och macOS. Vi rekommenderar att du inte installerar några av dessa om du inte är en avancerad användare; vänta istället in de färdiga versionerna som släpps inom kort.

apple watchos 313 beta

Notera att samtliga uppdateringar är av det mindre slaget och bjuder inte på mer än buggfixar och mindre förbättringar. Det finns alltså inget som rättfärdigar riskerna med att installera ofärdig mjukvara på din telefon, surfplatta, dator eller smartklocka. Vi lovar.

Om du ändå vill prova går du till den här webbsajten för att registrera dig som beta-testare. När du avklarat alla stegen som Apple vill att du ska göra kan du gå till General > Software Update och söka efter nya uppdateringar. När sådan hittas uppmanas du att installera den som vanligt. Tänk på att din Watch måste ha en batterikapacitet på minst 50 procent för en installation.

Brukar du installera beta-versioner av mjukvaror, eller föredrar du att vänta tills de färdiga versionerna släpps? Kommentera gärna och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.