Apple släpper iOS 12.5.5 för äldre iPhones

apple-ios-12

Har du en äldre iPhone som inte kan installera senaste iOS 15? Då har du en annan, mycket viktig uppdatering redo för din iPhone just nu.

Med iOS 12.5.5. fixar Apple en rad allvarliga sårbarheter som potentiellt kan ge obehöriga åtkomst till känslig data på dina enheter.

Läs mer: Chrome 94 har teknik för att övervaka dig och din dator

Bland annat fixas sårbarheter som rör Coregraphics, Webkit och XNU. Det är känt att sårbarheterna används aktivt av hackare idag, så vänta inte med att installera uppdateringen.

Du kan installera iOS 12.5.5 på mobiltelefonerna iPhone 5S, iPhone 6 och iPhone 6 Plus. Uppdateringen gäller även för iPad Air, andra och tredje generationens iPad Mini samt sjätte generationens iPod Touch.

Sårbarheterna rapporterades till Apple av organisationen The Citizen Lab, en anonym säkerhetsforskare samt Threat Analysis Group och Project Zero på Google.

Läs mer: Här är buggarna som stör mest i iOS 15 och iPadOS 15

Är det säkert att installera iOS 12.5.5?

Ja, det finns inga rapporterade problem med iOS 12.5.5 i skrivande stund. Uppdateringen har bara säkerhetsfixar och inga nya funktioner. Du bör installera nya versionen så fort du bara kan för att säkra din mobiltelefon, surfplatta eller mediaspelare.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.