Apple Podcaster för iOS och iPadOS är uppdaterad (maj 2022)

apple podcaster 2021

Apple har släppt iOS 15.5 och iPadOS 15.5, och med det följer en uppdaterad version av appen Podcaster. Den stora nyheten är att Podcaster inte längre tar upp lika mycket utrymme på enheterna som tidigare.

Förändringen innebär bland annat att du som använder kan kontrollera hur mycket data som får laddas ner via appen. Bland annat genom att ställa in hur stor del av respektive avsnitt som får laddas ner till mobiltelefonen eller surfplattan.


Lästips: Podcasts i Dolby Atmos – här är första avsnitten

Andra förbättringar är att du kan ställa in om bara nya avsnitt ska laddas ner och om de bara får laddas ner om de är släppta inom ett visst tidsspann (exempelvis den senaste veckan eller månaden).

Slutligen har Apple Podcaster fått verktyg för hantering av årsprenumerationer på poddar som är betalpodcasts, du kan nu filtrera avsnitt efter status och bläddra bland säsonger.

Vi på Tekniksmart föredrar tredjepartsappar för att lyssna på poddar med iPhone och iPad. Favoriten just idag är Overcast som är vida bättre än Apple Podcaster (och dessutom helt gratis). Du hittar appen här:

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.