Apple Pay släpps i Sverige – kan lanseras redan i oktober

apple pay face id

Apple Pay är på gång till Sverige — och redan nästa vecka kan det vara aktuellt för en lansering.

Sen tidigare vet vi att Apple utlovat en lansering av Pay innan året når sitt slut, dock utan nära detaljer kring när. Nu har vi dock fått uppgifter som pekar ut ett datum och att släppet sker i samarbete med Nordea.

Huruvida det är fler banker involverade vid den initiala utrullningen återstår att se, men datumet ska vara hugget i sten vid det här laget. Och Apple Pay rullar ut till Sverige under tisdagen den 24 oktober.

Står sig datumet betyder det att du från den dagen kan använda Apple Pay, vilket betyder kontaktlös betalning utan behov av kort eller kortnummer i butik. Åtminstone i de butiker som ger stöd åt tekniken.

Konkurrerande betallösningar som Samsung Pay, Huawei Pay och Android Pay har också börjat spridas på sina respektive marknader. Skillnaden är att Apple Pay får betydligt mer uppmärksamhet och intresset är klart större. Både bland butiker och användarna.

Apple Pay finns redan i 16 länder, nämligen följande: USA, England, Kina, Australien, Kanada, Schweiz, Frankrike, Hong Kong, Ryssland, Singapore, Japan, Nya Zeeland, Spanien, Italien, Taiwan och Irland.

Det ska bli väldigt intressant att se hur intresset blir på vår svenska marknaden. Kommer de andra bankerna att haka på Nordea, och hur står det egentligen till med butikerna? Vilka tänker öppna sina portar för Apple Pay?

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.