Apple Music fungerar nu i webbläsaren

apple music logo 2019 1
© Apple

Apple Music i webbläsaren är inte längre en beta-tjänst. Vem som helst kan idag besöka music.apple.com från vilken modern webbläsare som helst och lyssna på musik – förutsatt att denne har ett Apple ID och en Apple Music-prenumeration.


Du kan logga in med ditt Apple ID och en pågående prenumeration för att lyssna direkt i webbläsaren redan idag.

Gå till music.apple.com, logga in och börja lyssna. Svårare än så är det inte. Åtminstone hade vi hoppats på det.

För att kunna använda webbläsaren måste denna registreras som godkänd hos Apple. Vilket görs genom att Apple Music i webbläsaren använder iTunes eller Music-appen för att synkronisera.

apple music browser 2020

Eftersom de flesta datorer med Windows inte använder iTunes så måste appen installeras där första – annars fungerar inte Apple Music i webbläsaren.


Tacksamt nog kan iTunes avinstalleras efter första starten, men det är pinsamt dåligt att processen är där överhuvudtaget. Ingen annan behöver ha det så, så varför bara ni Apple?

Apple Music i webbläsaren är en hett efterlängtad och uppskattad nyhet till en av världens största (och en av de mest populära) musiktjänsterna idag.

Ett stort steg framåt för Spotifys kanske största konkurrent och ett välkommet steg bort från den Music-app som annars måste vara öppen när du lyssnar från exempelvis datorn.