Apple Music finns nu till Xbox One & Xbox Series X/S

apple music logo 2019 1
© Apple

Nu kan du äntligen använda musiktjänsten Apple Music på din spelkonsol från Microsoft. Music har fått en officiell app från Apple som går att ladda ner via spelbutiken på din Xbox-konsol.

Här laddar du ner Apple Music för Xbox

För att komma åt alla dina spellistor på Apple Music så måste du först installera Music-appen och logga in på ditt Apple-konto. Det gör du på två olika sätt.

Via datorn

  1. Gå till appsidan för Apple Music på Microsoft Store
  2. Klicka på knappen ”Get”
  3. Om du måste logga in på ditt Microsoft-konto – gör det
  4. Välj att installera appen på din Xbox-konsol

Via Xbox-konsolen

  1. Starta din Xbox-spelkonsol
  2. Gå till spelbutiken och sök efter ”Apple Music”
  3. Välj den officiella appen från Apple
  4. Välj att installera appen

Du måste ha en prenumeration på Apple Music

När appen är installerad så startar du den likt vilken annan app som helst. Du måste så klart ha ett Apple-konto för att logga in och även en aktiv prenumeration på Music för att faktiskt lyssna på musik.

När appen är installerad så startar du den likt vilken annan app som helst. Du måste så klart ha ett Apple-konto för att logga in och även en aktiv prenumeration på Music för att faktiskt lyssna på musik.

Priset är 99 kronor per månad, men du kan få Apple Music gratis under korta perioder också. Exempelvis får du en gratis provmånad om du aldrig har provat musiktjänsten tidigare.

Ett annat tips, för dig som planerat att köpa hörlurar från Apple, är att du kan få upp till 6 månaders gratis Apple Music. Kolla vad som gäller för just dina nya hörlurar här.

Du kan spela musik i bakgrunden när du spelar

Du har tillgång till alla de vanliga funktionerna som är att vänta med Apple Music. Bland annat kan du se och lyssna på alla låtar och album individuellt, eller gå igenom alla dina spellistor.

En trevlig detalj är att du faktiskt kan spela musik samtidigt som du spelar. Music sköter sitt i bakgrunden vilket är en riktigt häftig funktion. Du kan exempelvis spela musiken från Doom (Rip & Tear är vår favoritlåt) samtidigt som du spelar Ori and the Will of the Wisps.

Det finns svenskt språkstöd (samt för alla våra nordiska grannländer).

Notera att Apple Music har funnits på Microsoft Store ända sedan oktober 2020. Det som är nytt är att appen nu fungerar på din Xbox-konsol.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.