Apple Macbook med 4K-skärm på gång?

apple-macbook-air-300x162


Apple kan släppa en 12-tums Macbook med högupplöst 4K-skärm.

Rapporter pekar på att en sådan just nu är under utveckling parallellt med en större skärmvariant som kan hamna i kommande iMac eller som extern skärm.

Vi ska nog inte räkna med att Apple visar upp de nya produkterna samtidigt som OS X 10.10 ”Yosemite” är redo för lansering, men webbsajten 9to5mac säger sig veta att nya versionen kommer att användas för att visa upp vad skärmarna klarar.

Macbook Air måste uppgraderas

Skärmen i Cupertino-företagets Air-serien har länge behövt en uppgradering med högre upplösning då Macbook Pro haft retinaskärmar ett bra tag nu.


Om Apple faktiskt behöver gå upp till 4K går alltid att diskutera och jag vill själv påstå att det inte finns någon anledning att lägga den där extra pressen på hårdvaran i onödan.

Tacksamt nog verkar det som att den ny 12-tumsmodellen inte kommer att ersätta de befintliga Macbook Air-modellerna som har 11- och 13-tumsskärm. Istället blir den ett dyrare komplement till vad marknaden har idag.

Givetvis kan vi räkna med att både 11- och 13-tumsmodellerna får uppgraderad hårdvara i form av ny processor och liknande, men förhoppningsvis får vi även en något bättre upplösning även i dessa och inte 1 440 x 900 som idag.