VLC – snart även till Windows Phone

videolan-vlc-logo

Populära gratisprogrammet VLC är på gång som betaversion till Windows Phone.

En stängd beta för utvalda användare kommer att släppas under början på augusti och därefter kommer en uppdaterad version för en öppnen beta i september.

Intresset har varit riktigt stort ända sen VLC släppes till både Android och IOS – något som inte minst märktes på den kampanj utvecklarna drog igång på Kickstarter för en Windows 8-app.

VLC har länge haft ryktet om sig att vara den absolut bästa mediaspelaren för video och den håller ryktet riktigt bra. I stort alla tänkbara format går att spela upp och med Plex som en tung konkurrent på mobilsidan så behövs alla formatstöd som går att få.

Även om VLC har ett starkt stöd hos sina användare så har Windows Phone inte det, något som bidrar till att få utvecklare vill lägga resurser på att ta fram applikationer till Microsofts mobila plattform. Tacksamt nog gör VLC det och förhoppningsvis hakar fler på i framtiden.

Videospelare till Windows Phone

Innan VLC når Windows Phone så finns givetvis alternativ att testa redan idag – och här är tre av de kanske bästa på marknaden.

1. MoliPlayer Pro

Den kanske tyngsta konkurrenten till VLC med sitt utmärkta formatstöd, som bland annat omfattar vanliga format som vi, mkv, mp4, h.264, rmvb, wmv, flv, ts, m2ts och vob. Inga konstigheter här alltså. Klarar även undertexter, kan föra över filer från PC till telefonen via WiFi och mycket mer.

2. Best Player

Inte det bästa formatstödet(avi, divx (avi), mpg, mp4, mov) men har ett trevligt gränssnitt och överlag bra flyt i designen. Även här finns stöd för undertexter och fildelning till flera enheter.

3. VLC Video Player

Låter inte luras av namnet – det här är INTE den officiella applikationen. Har ett otroligt enkelt gränssnitt och spelar upp i det närmaste alla tänkbara format. Nämnvärt är att upplevelsen kanske inte blir den bästa vid strömmande media i olika format, åtminstone enligt användarna.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.