Apple lanserar ny iMac i augusti 2020 – ingen ARM-modell

Apple iMac Pro 2017

Om vi ska tro den senaste tunga läckan kring Apples kommande prylar så ska du absolut inte köpa en ny iMac idag. Det kan nämligen släppas en förbättrad modell under hösten 2020.

Det är kända läckaren Jon Prosser som via Twitter avslöjar vad han påstår är Apples lanseringsplaner för nya iMac. Föga förvånande med en Intel-processor under huven; det vi vet är att Macbook-serien blir först med Apples ARM-processorer.

Någon ny design är inte att vänta. Det är samma som dagens modeller och bara insidan har förändrats. Räkna med en snabbare, mer energieffektiv och snäppet dyrare iMac än vad du får idag.

Sedan länge har det ryktats att Apple arbetar på en iMac med iPad-inspirerad design och ARM-processor. En sådan dator är dock många månader bort, så håll inte andan om det är en sådan du helst vill ha.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.