Apple lägger ner iPhone mini-telefonerna

iphone 13 13mini 2021

Det är många som uppskattar mini-modellerna i iPhone-serien. Den lilla och behändiga designen passar perfekt till de med små händer, och priset är lite mindre än för normalmodellen.

Samtidigt är det inte någon telefon som säljer speciellt väl i jämförelse med de större syskonmodellerna. Så lite faktiskt att Apple inte längre vill ha kvar modellen i sin uppställning.


iPhone mini kan sluta att säljas

Med iPhone 15-serien kan Apple välja att lägga iPhone mini på hyllan – för gott.

Det är Apple-kännaren och skribenten Mark Gurman som säger att Apple inte längre tänker erbjuda mini-modellen. Och samtidigt att lagren med befintliga telefoner sinar.

Lack of adoption means Apple will no longer sell any iPhone 12 mini or iPhone 13 mini models, with the 4-year-old iPhone 11 shown to be more popular

Wccftech

När Apple presenterade iPhone 12-serien så vara mini-modellen ett steg bort från trenden med allt större skärmar.

Modellen kom tillbaka med iPhone 13-serien, men ersattes 2022 av iPhone 14 Plus – en modell som är större än normalmodellen med ett kraftfullare batteri.

iPhone 11 säljer bättre än iPhone mini-modellerna

En intressant detalj är att gamla mobiltelefoner som iPhone 11 fortfarande säljer bättre än de nyare iPhone 12 mini och iPhone 13 mini.

Det säger webbsajten Wccftech som också säger att mini-modellerna konkurrerar med iPhone SE-serien, och därmed konkurrerar internt inom Apples uppställning med mobiltelefoner.

När mini-modellerna inte längre finns att köpa så får konsumenterna nöja sig med iPhone SE-serien. Den är inte dålig på något vis, men är alltid några steg bakom de senaste modellerna i prestanda och ny teknik.

Via Wccftech

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.