Apple kan släppa en ny Watch-modell för barn

apple watch se 2020 1

Om du planerar att köpa en smartklocka från Apple så måste du vara beredd på att hålet i plånboken blir rejält djupt. En nyare modell kostar från 3 000 kronor och sträcker sig uppåt 8 000 kronor för de dyraste alternativen.

Nu säger New York Times att Apple planerar en ny, mycket billigare modell som ska placeras i den lägre prisklassen. Sannolikt riktad till föräldrar som vill köpa en smartklocka till barnen.

Lästips
Så mycket kostar Apple Watch Pro

Apple Watch kostar från 2 800 kronor idag

Redan idag har Apple en hyggligt billig smartklocka i form av Watch SE. Den kostar ungefär 2 800 kronor i sitt billigaste utförande – men sajten menar att det kan komma en ännu billigare modell under Far Out-eventet den 7 september.

Extra intressant är det att New York Times menar att den nya smartklockan kan vara förberedd för både mobildata och samtal med ett inbyggt modem för 4G-nätet. Och ändå vara billigare än Watch SE.

Uppgifterna går inte att verifiera på förhand, men det låter inte som en väg Apple skulle välja (även om det inte är helt otroligt).

Under Far Out-eventet väntas Apple presentera Watch Series 8 i två storlekar, Watch Pro som väntas bli en tålig smartklocka i en premiumprisklass och andra generationens Watch SE. Vi tror att nya Watch SE är den smartklocka som New York Times pratar om i sin artikel. Huruvida det stämmer återstår att se.

Smartklockor för barn måste vara tåligare

En detalj i sammanhanget är att smartklockor som är speciellt designade för barn generellt är tåligare. Barn är inte försiktiga med sina prylar och kräver mer av tillverkaren för att hållbarheten ska vara hög nog.

Apple Watch SE är lika tålig (eller icke-tålig) som alla andra Watch-modeller på marknaden idag. Och den modellen är inte lämplig för mindre barn utan ett skyddande chassi runtom, även över skärmen.

Apple Watch Pro blir sannolikt den tåliga smartwatch som många hoppats på medan Watch SE (2nd Gen) blir en mindre modell med extra, barnanpassat skal som skyddar både boetten och skärmen. Men utan de träningsfunktioner som Watch Pro får.

Via New York Times

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.