Apple kan släppa en ny 30 watts GaN-laddare med iPhone 14-serien

apple usb c double charger 35w 2022
Foto: Apple

Det har länge ryktats att Apple tänker öka laddningshastigheten i sina nya mobiltelefoner. Och med iPhone 14-serien kanske vi får en helt ny strömadapter på 30 watt.

Flera källor pekar på att strömadaptern är en nyare GaN-variant vilket betyder att storleken kan göras mindre än tidigare adaptrar för iPhone-serien.

Lästips
Gammal processor i iPhone 14 & iPhone 14 Plus

Strömadaptern är specifikt riktad mot iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max. Porten eller portarna är av typen USB-C precis som tidigare, vilket betyder att du måste ha en laddningskabel för Lightning till USB-C.

Som vanligt ska man alltid ta förhandsinformation om Apples kommande prylar med en stor nypa salt.

Den här gången är det Twitter-användaren DuanRui som gått ut med detaljerna, och kontot har varit minst sagt spridd sin träffsäkerhet. Så vi är avvaktande kring informationen om strömadaptern.

Samtidigt har kända Apple-analytikern Ming-Chi Kuo tidigare sagt att Apple planerar för minst en ny strömadapter på 30 watt under 2022 vilket stärker DuanRuis uppgifter något.

Idag kan du köpa mobiltelefoner med upp till 150 watts snabbladdning och det vore galet av Apple att inte öka hastigheten åtminstone lite i åtminstone det dyrare prissegmentet när iPhone 14-serien släpps.

Via 9to5mac

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.