Apple HomePod med skärm kan släppas 2024

Apple HomePod 2nd Generation
Foto: Apple

Apple kan släppa en ny HomePod-modell med inbyggd skärm – och den kan släppas redan under nästa år.

Det säger analytikern och Apple-kännaren Ming-Chi Kuo i en artikel på webbsajten Medium. Han skriver där att den nya HomePod-högtalaren får en 7-tumsskärm, men går inte in närmare på detaljer än så.

Hybrid-HomePod har diskuterats tidigare

En hybridprodukt likt Google Nest-serien med smarta skärmar från Apple har diskuterats flitigt vid flera andra tillfällen. Vi vet via Bloomberg att Apple arbetar med att se över strategin för både HomeKit-ekosystemet och sina egna smarta hem-prylar.

Ming-Chi Kuo är mycket aktiv med sina uppgifter på Twitter.

Det har bland annat spekulerats kring flera olika HomePod-varianter eller skärmförsedda smarta hem-prylar som kan introduceras i framtiden.

Apple är generellt restriktiva med sina nya och kommande produkter. Det är sällan som vi ser bolaget ta ett stort kliv bort från sin befintliga produktuppställning. Kanske kan 2024 vara året då Apple vågar göra mer inom smarta hem-kategorin och faktiskt lyfter fram HomeKit ytterligare.

Räkna med en skyhög prislapp

Vi är mycket tagga de på en HomePod med inbyggd skärm, men kanske inte fullt lika taggade på prislappen.

Apple har ett rykte om sig att ta bra betalt för sina prylar. Den senaste HomePod-modellen kostar cirka 4 000 kronor och om den dessutom får en skärm med tillhörande extra teknik så lär priset öka rejält. Det gäller även HomePod mini som idag kostar strax över tusenlappen.

Jämför det med andra generationens Google Nest Hub som kostar strax under 600 kronor i skrivande stund.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.