Apple har släppt iOS 10.2 — 72 nya emojis & ny kamerainställning

Apple iOS 10 iPhone

Apple har släppt en uppdatering med iOS 10.2 och den bjuder på nyheter som 72 nya emoji-ikoner. Nya mjukvaran släpptes efter att en mängd beta-versioner släpps till betatestare och den har mer än bara fler emojis att erbjuda.

Bland annat finns en ny tv-applikation, som presenterades redan i oktober, där videomaterial och liknande från filmtjänster kan samlas på samma ställe. Många aktörer finns med på tåget redan idag, men tungviktare som Netflix har valt att ställa sig utanför.

Det finns även en mängd mindre förbättringar som tre nya backgrundsbilder och trycker du på hemknappen fem gånger i rad startar ett samtal till räddningstjänsten. En sista nyhet finns att hitta i kamerainställningarna.

Du kan nu ställa in kameran att komma ihåg inställningar från när du använde den sist. Exempelvis vet kameran om du var i kamera- eller videoläget, och kan behålla det till nästa gång du startar kameraappen. Tidigare har den alltid gått tillbaka till kameraläget.

Om du inte redan fått en notifiering om att uppdateringen är släppt kan du manuellt kontrollera Inställningar > Allmänt > Programuppgradering. Har du redan den senaste beta-versionen bör nämnas att den är identiskt med den färdiga versionen. Båda har byggnummer 14C92.

ios tvos tv app 2016

Uppdatering till Apple TV

Samtidigt med iOS 10.2 för iPhone och iPad passade Apple på att släppa en uppdatering till Apple TV. Med tvOS 10.1 introduceras samma tv-applikation som till telefonerna och surfplattorna, Siri har blivit bättre och kan nu användas för att röststyra uppspelning av filmer och serier på bättre vis.

En annan förbättring som delas av både iOS 10.2 och tvOS 10.1 är kraftigt förbättrad bluetooth-anslutning. Hur väl det fungerar i praktiken återstår att se men vi hoppas givetvis att Apple löst alla problem med dålig prestanda och hoppande anslutningar.

Har du installerat någon av uppdateringarna och i så fall, har du märkt av några märkbara förbättringar? Kommentera gärna och berätta om dina upplevelser.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.