Apple förbättrar Homepod & släpper i fler länder

Apple HomePod

Apple har inga planer på att ge upp hoppet om att Homepod ska bli populär. Den semi-smarta högtalaren har kritiserats hårt för att vara så inlåst i Apples egna ekosystem, men också hyllad för sina utmärkta ljudkvalitet. Och snart kommer förbättringar som ytterligare stärker högtalaren i företagets sortiment.


Tidigare under dagen hade Tim Cook en telefonkonferens där Apples kvartalsrapport diskuterades. Under mötet nämndes HomePod vid upprepade tillfällen, och enligt Tim Cook är de redo att släppa modellen i fler länder. Det ska även komma en rad nya funktioner via uppdateringar till mjukvaran.

Dessvärre gick inte Tim Cook in på vad som blir nytt i de kommande uppdateringarna. Men det är knappast en högoddsare att Apple tänker öka antalet smarta funktioner så att HomePod på allvar kan konkurrera med Google Home– och Amazon Echo-serien.

Apple HomePod är en schysst högtalare som automatiskt känner av hur rummet ser ut där den befinner sig. Ljudbilden ställs därefter in för att ge bästa möjliga resultat i just ditt rum. Praktiskt, men knappast nytt eller smart.

Det ska bli spännande att se om Apple vågar öppna upp HomePod för användning med exempelvis Spotify. Vad tror du?

Andra områden som diskuterades under telefonkonferensen är segmentet för bärbara tillbehör har ökat med runt 50 procent jämfört med samma period förra året. Segmentet omfattar bland annat Apple Watch och AirPods. En stark ökning som visar att inte minst Watch-serien fortsätter att gå framåt där konkurrenterna med Wear OS, Fitbit och Garmin får kämpa.

Även Apple Music och molntjänsten iCloud fortsätter att öka. Med hela 100 miljoner nya användare närmare bestämt, jämfört med samma period förra året. Och det kan jämföras med 30 miljoner nya användare året dessförinnan.

I skrivande stund har produktsegmentet totalt 270 miljoner användare enligt Tim Cook.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.