Apple börjar sälja flätad kabel med USB-C

Apple USB-C
Foto: Apple

Nu kan du köpa USB-C-kablar med flätad design via Apple Store. Det är en kort och dyr kabel som vi aldrig kommer att rekommendera att någon köper, men om du absolut vill och måste så finns den via officiella butiken idag.

USB-kabeln använder kontakten för USB-C i båda ändar. Apple menar att den fungerar lika bra till att ladda dina prylar med som att synkronisera och överföra data mellan enheter.

Lästips: Belkin lanserar första billaddaren med MagSafe

I skrivande stund går det inte att se vilken standard som kabeln använder. Vi vet alltså inte om det är en USB 2-kabel som klarar 3A eller USB 3-kabel som klarar 5A exempelvis. Vi hoppas så klart på den senare.

Apple skriver på sin webbsajt att USB-kabeln är kompatibel med alla USB-C-kompatibla prylar som företaget erbjuder, inklusive de senaste från 2022/2023.

Och så var det prislappen. Du betalar ett skyhögt pris för kabeln – hela 270 kronor. Om det är dyrt? Det är helt galet dyrt för en kabel, men Apple är inte ensamma om att ta premiumpriser för en kabel.

Luxorparts har en USB-C-kabel som klarar USB 3.1 med upp till 100 watt och 5A. Den kostar 200 kronor för 0,5 meter och 239 kronor för 1 meter. Den är, precis som Apples kabel, kompatibel med alla Apple-prylar.

Läs mer om kabeln och köp den via Apple här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.